اخبار روز

طرح مصوبه مولدسازی دارایی های دولت چیست؟

در این بخش از مطالب پایگاه خبری باغستان نیوز درباره طرح مصوبه مولدسازی دارایی های دولت چیست؟ مطلبی را برای شما آورده ایم با ما همراه باشید.

طرح و قانون مولدسازی چیست؟

مفهوم مولد سازی دارایی‌های دولت این است که دولت اموال بلا استفاده‌ای که دارد یا اموالی که ارزش افزوده و بهره وری پایین دارد و سال‌ها رها شده اند و استفاده مطلوبی از این اموال صورت نمی‌گیرد را شناسایی کند تا این اموال بهینه سازی شود.

به گزارش باغستان نیوز به نقل از خبرگزاری تسنیم،  مولد سازی دارایی‌های دولت در همه جای دنیا تجربه شده است، در بسیاری از کشور‌های توسعه یافته هم تلاش می‌شود دارایی‌های دولت مولد شود. مفهوم مولد سازی دارایی‌های دولت این است که دولت اموال بلا استفاده‌ای که دارد یا اموالی که ارزش افزوده و بهره وری پایین دارد و سال‌ها رها شده اند و استفاده مطلوبی از این اموال صورت نمی‌گیرد را شناسایی کند تا این اموال بهینه سازی شود و بهره وری و ارزش افزوده آن‌ها افزایش یابد.  این اموال برای نسل‌های کنونی و آینده است و اینگونه نیست که احساس کنیم اموال دولت فقط برای دوره کنونی است،  این اموال همانند نفت، سرمایه بین نسلی است و باید تلاش شود تا از این اموال به صورت بهینه استفاده شود.

مولدسازی دارایی‌های دولت یک نوع ثروت آفرینی است و ثروت آفرینی هم می‌تواند رویکرد مادی و هم می‌تواند یک رویکرد غیر مادی داشته باشد یعنی می‌توانیم یک فضای خالی و بلا استفاده را تبدیل به یک بخش تجاری، بخش صنعتی یا فضای سبز کنیم که بسته به طراحان و برنامه ریزان آن متفاوت است.

سامانه مولدسازی دارایی‌های دولت

رونمایی از سامانه مولدسازی دارایی‌های دولت با حضور احسان خاندوزی، وزیر امور اقتصادی و دارایی و حسین قربانزاده رئیس سازمان خصوصی‌سازی در محل سالن جهاد اقتصادی وزارت اقتصاد انجام شد.

این سامانه به نشانی www.pga.ipo.ir است که در آن اطلاعات املاک و دارایی‌‌‌‌های دولت از زمان شناسایی تا مراحل مولدسازی و واگذاری در آن بارگذاری می‌شود و از این سامانه به‌عنوان یک اتاق شیشه‌ای که 85 میلیون ایرانی می‌توانند از آن اطلاع داشته باشند، یاد شده است.

مهدی طریحی دفتر فناوری اطلاعات و امنیت فضای مجازی سازمان خصوصی سازی که مسئولیت طراحی و اجرای این سامانه را برعهده دارد، در این‌باره می‌گوید‌: در این سامانه اسامی اعضای هیات 7 نفره مولدسازی دارایی‌ ذکر شده است، در جلسه دوم این هیات 470 دارایی غیرمنقول و در جلسه بعدی 520 دارایی غیرمنقول دولت شناسایی شده است.

به گفته وی؛ دارایی‌های غیرمولد دولت با مصوبه شورای عالی هماهنگی سران سه قوه مولدسازی و یا واگذاری می‌شود. در مرحله اول وزارت جهاد کشاورزی و وزارت آموزش و پرورش دارایی‌های مولد و غیرمولد خود را اعلام کرده‌اند.

 مولد سازی در لایحه بودجه 1402  

 در لایحه بودجه ۱۴۰۲ یکصدهزار میلیارد تومان درآمد از محل مولدسازی‌ در نظر گرفته شده است

 احسان خاندوزی، وزیر امور اقتصادی و دارایی‌، گفت: مولدسازی دارایی‌های دولت در دستور جلسه هماهنگی سران سه قوه قرار گرفت و قرار شد اموال مازاد و راکد دولتی به اموال مولد تبدیل شود.

وی گفت: در لایحه بودجه سال آینده صدهزار میلیارد تومان درآمد از محل مولدسازی و واگذاری دارایی‌های دولت در نظر گرفته شده است. البته در سال‌های قبل هم در احکام بودجه درآمدهایی برای واگذاری اموال دولت وجود داشت که در عمل یک دهم و یا حتی یک صدم آن هم محقق نمی‌شد و اگر قرار باشد در مسیر سال‌های قبل باشیم به هدف خود نمی‌رسیم، اما با جلسه هماهنگی سران سه قوه مولدسازی انجام خواهد شد.

 همچنین حسین قربانزاده، رئیس سازمان خصوصی‌سازی، ‌گفت:‌ همه اطلاعات و رکوردها بر روی سامانه قرار می‌گیرد و مردم هم می‌توانند از طریق این سامانه دارایی‌های غیرمولد و راکد دولت را برای مولدسازی اعلام کنند.

وی اضافه کرد: در راستای مولدسازی اموال دولت‌ بحث آزادسازی اماکن رفاهی دستگاه‌های اجرایی تجمیع و بهینه‌سازی هم مطرح است و مولدسازی الزاما به معنای فروش دارایی نیست. گاهی با فروش دارایی‌های مازاد دولت، بودجه‌ای برای تکمیل طرح‌های عمرانی و یا سرمایه در گردش دستگاه‌های دولتی تأمین می‌شود. بخشی از اموال دارای ارزش افزوده شده و مولد می‌شود.

فرق مولد سازی دولتی با خصوصی چیست؟

خاندوزی، وزیر اقتصاد درباره تفاوت مولدسازی دارایی‌های دولت با خصوصی‌سازی توضیحاتی ارائه کرد.

منابع مورد استفاده شده این مطلب:

خبرگزاری فارس

تسنیم

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا