گوناگون

علت فوت و درگذشت مرحوم امین تارخ چه بود؟ + عکس و بیوگرافی

در این بخش از مطالب پایگاه خبری باغستان نیوز درباره علت فوت و درگذشت مرحوم امین تارخ چه بود و همچنین عکس و بیوگرافی این بازیگر سرشناس سینما و تلویزیون کشورمان برای شما مطلبی را آورده ایم . با ما همراه باشید

علت فوت امین تارخ

امین تارخ که از چند روز پیش به علت سکته قلبی در یکی از بیمارستان‌های تهران بستری بود، روز شنبه ۲ مهر ۱۴۰۱ از دنیا رفت.

خانه سینما و انجمن بازیگران این خبر را تایید کردند.

زمان خاکسپاری مرحوم امین تارخ

نیما تارخ فرزند این بازیگر گفت، خاکسپاری پدرش ساعت ۱۰ صبح روز چهارم مهرماه در قطعه هنرمندان بهشت زهرا انجام خواهد شد.

تارخ که متولد سال ۱۳۳۲ بود، در بیش از چهار دهه بازیگری در سینما، تئاتر و تلویزیون در آثار مطرحی به ایفای نقش پرداخت.

علت فوت امین تارخ چه بود؟
علت فوت امین تارخ چه بود؟

مهمترین جوایز دریافتی مرحوم امین تارخ

تعدادی از مهمترین جوایز و انتخاب های او عبارتند از :

  •      کاندید سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد (پرونده هاوانا)
  •     لوح تقدیر بازیگر نقش اول مرد مجله گزارش فیلم (مجسمه) – سال 1372
  •     دوره 15 جشنواره فیلم فجر (مسابقه سینمای ایران) – سال 1375
  •     دوره 24 جشنواره فیلم فجر (مسابقه سینمای ایران) – سال 1384
  •     برنده سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد (ماه و خورشید)
  •     برنده تندیس شبکه سوم سیما بهترین بازیگر نقش اول مرد (معصومیت از دست رفته)
  •     برنده تندیس حافظ مجله دنیای تصویر بهترین بازیگر نقش اول مرد (معصومیت از دست رفته)
  •     برنده تندیس جشنواره عاشورائیان بهترین بازیگر نقش اول (معصومیت از دست رفته)
  •     لوح افتخار به عنوان «هنرمند ملی» – سال 1387

پیام‌های تسلیت برای درگذشت امین تارخ

پیام تسلیت حجت الله ایوبی دبیرکل سابق یونسکو

دبیرکل سابق یونسکو در پیامی درگذشت امین تارخ بازیگر توانمند سینما و تلویزیون کشورمان را تسلیت گفت و تاکید کرد که تارخ در خاطره مردمان این سرزمین جاودان خواهد بود.

 در پیام تسلیت حجت الله ایوبی آمده است: خبر ناگهانی درگذشت مرد آرام، با اخلاق و استاد بی مانند سینمای ایران جهان فرهنگ و هنر را به سوگی عمیق و جانکاه نشاند.

وی افزود: امین تارخ در خاطره مردمان این سرزمین جاودان خواهد بود. لبخندهای پرمهرش. عشق اش به جوانان این مرز و بوم و تلاشش برای اعتلای نام ایران میراث ماندگاری است که از او برجای مانده و بخشی از تاریخ زرین فرهنگ این سرزمین است.

ایوبی در ادامه این پیام نوشت: اینک ماییم و آب دیده در کنج غم خزیده/ برآب دیده ما صد جای آسیا کن، این هجر سوزناک را به خانواده گرامیش و ملت عزیز ایران و دوستداران بی شمارش تسلیت می گویم.

 در پی درگذشت امین تارخ؛ خانه سینما، انجمن بازیگران و محمد خزاعی رئیس سازمان سینمایی در پیام‌های جداگانه‌ای درگذشت این هنرمند را تسلیت گفتند.

وزیر فرهنگ: مرحوم تارخ بازیگری باوقار و صاحب سبک بود

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پیامی، فقدان زنده یاد امین تارخ را ضایعه ای جبران ناپذیر برای جامعه هنری کشور دانست و نوشت: مرحوم تارخ بازیگری باوقار و صاحب سبک در حرفه خود و آموزگاری بزرگ بود که شاگردان بسیاری را برای هنرهای نمایشی این مرز و بوم تربیت کرد.

به گزارش ایرنا از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی محمدمهدی اسماعیلی در پیام تسلیت خود نوشت: درگذشت هنرمند خوش نام و پیشکسوت عرصه سینما، تئاتر و تلویزیون زنده یاد امین تارخ باعث تاثر و تالم گردید.

وی در این پیام ادامه داد: مرحوم تارخ هنرمندی توانا و نجیب و با دانش در عرصه فرهنگ و هنر کشور بود که نقش آفرینی های او آثار ماندگار و فاخر هنری هیچگاه از یادها نخواهد رفت. بازیگری باوقار و صاحب سبک در حرفه خود و آموزگاری بزرگ که شاگردان بسیاری را برای هنرهای نمایشی این مرز و بوم تربیت کرد.

اسماعیلی افزود: بی‌تردید فقدان این هنرمند فرهیخته و متین برای جامعه هنری کشور ضایعه ای جبران ناپذیر و فراموش نشدنی است و به بازماندگان آن مرحوم و همچنین هنرمندان سینما، تئاتر و تلویزیون تسلیت می گویم. از پروردگار مهربان برای آن هنرمند فقید، علو درجات در زندگی ابدی و برای بازماندگان و خانواده محترم تارخ، صبر و اجر جمیل مسالت دارم.

پیام تسلیت محمد خزاعی رئیس سازمان سینمایی

محمد خزاعی رئیس سازمان سینمایی، در پیامی درگذشت بازیگر پیشکسوت سینما و تلویزیون را به خانواده آن مرحوم و جامعه سینمایی و هنری کشور تسلیت گفت.

در پیام ریاست سازمان سینمایی، آمده است:

«بازگشت همه به سوی خداوند مهربان است

استاد امین تارخ، بازیگر برجسته و به‌یادماندنی، مدرس و سینماگر محبوب و متشخص در کمال ناباوری دار فانی را وداع گفت.

او که برآمده از تئاتر بود در دهه شصت با بازی در دو سریال فراموش نشدنی «سربداران» و «ابوعلی سینا»، به ستاره‌ تبدیل شد و حضورش در سینما تداوم یافت. کارنامه زنده یاد تارخ، سرشار از نقاط عطف است. از «مادر» تا «سارا» و از «سفر سبز» تا «جراحت» و «معصومیت از دست رفته» درخشید و به نقش‌هایی جان داد که در تاریخ سینما و تلویزیون خواهند ماند.

بخش مهمی از کارنامه زنده یاد تارخ به تربیت نسلی از بازیگران اختصاص دارد. اهتمام او به آموزش مثال زدنی بود.

افسوس و دریغ که این بازیگر خوب و گرانقدر را از دست دادیم.»

خانه سینما و انجمن بازیگران خانه سینما نیز در پیام‌های کوتاهی در گذشت امین تارخ را تسلیت گفتند.

پیام تسلیت قالیباف درپی درگذشت «امین تارخ»

رئیس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر تلاش‌ها و توانمندی‌های مرحوم امین تارخ در عرصه هنر کشور، درگذشت این هنرمند پیشکسوت و نام‌آشنای بازیگری سینما، تئاتر و تلویزیون را تسلیت گفت.

به گزارش ایرنا، محمدباقر قالیباف روز شنبه در پی درگذشت امین تارخ هنرمند پیشکسوت و نام‌آشنای بازیگری سینما، تئاتر و تلویزیون ضمن ابراز تاسف و تاثر در پیامی نوشت: او به عنوان چهره ماندگار، پرتلاش و توانمند در عرصه هنر و مدرس علم‌آشنا در رشته بازیگری طی سال‌های عمر خویش در آثار متعدد به ایفای نقش‌های درخشان، به‌ یادماندنی و خاطره‌انگیز پرداختند که همین امر باعث شد علاوه بر کسب جوایز متعدد، همواره از محبوبیت و مقبولیت در بین همگان برخوردار شوند.

رئیس مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: اینجانب ضمن عرض تسلیت به جامعه هنری و سینمایی کشور، دوستداران، علاقه‌مندان و خانواده گرامی، برای ایشان رحمت و مغفرت و برای بازماندگان صبر و اجر از درگاه خداوند متعال مسالت می‌کنم.

مرحوم امین تارخ
مرحوم امین تارخ

مروری کوتاه بر زندگینامه امین تارخ

امین تارخ متولد مرداد ماه سال ۱۳۳۲ در دهه ۵۰ از دانشکده هنرهای نمایشی دانشگاه تهران فارغ‌التحصیل شد و در طول حدود نیم قرن فعالیت در عرصه بازیگری نقش‌های ماندگاری را در سینما، تئاتر و تلویزیون خلق کرد.

او همچنین در سال‌های گذشته با تاسیس یک موسسه آموزشی در حوزه بازیگری چهره‌های مطرحی را به سینمای ایران معرفی کرد.

از جمله آثار تارخ در سینمای ایران به «مرگ یزدگرد» بهرام بیضایی، «پرنده کوچک خوشبختی» به کارگردانی پوران درخشنده، «پاییزان» به کارگردانی رسول صدرعاملی، «سرب» مسعود کیمیایی، «مادر» به کارگردانی علی حاتمی، «مجسمه» ساخته ابراهیم وحیدزاده و «سارا» به کارگردانی داریوش مهرجویی می‌توان اشاره کرد.

او در تلویزیون هم در سریال‌های زیادی بازی کرده ‌که یکی از نقش‌های ماندگارش در نقش ابن سینا بوده است.

«سربداران»، «شیخ مفید»، «آپارتمان»، «سفر سبز»، «معصومیت از دست رفته» و «جراحت» از دیگر سریال‌های شاخص این بازیگر است که در خاطر بسیاری از علاقه مندانش ثبت شده است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا