اجتماعی و فرهنگیاخبار مهم و فوری

تاریخ دقیق جشن چله تابستان در تقویم سال ۱۴۰۲ چه روزی است؟

 در این بخش از مطالب پایگاه خبری باغستان نیوز درباره تاریخ دقیق جشن چله تابستان در تقویم سال ۱۴۰۲ چه روزی است؟ مطلبی را برای شما آورده ایم با ما همراه باشید.

تاریخ دقیق برگزاری جشن چله تابستان در سال ۱۴۰۲

تاریخ دقیق جشن چله تابستان در تقویم سال شمسی برابر است با روز سه شنبه 10 مرداد 1402

در ضمن تاریخ دقیق جشن چله تابستان در تقویم سال قمری برابر است با  ١٤ محرم ١٤٤٥

تاریخ دقیق جشن چله تابستان در تقویم سال میلادی برابر است با 1August 2023

مطابق با باورهای باستانی، شادی و نشاط موافق میل خداوند بوده و خداوند می‌خواهد مردم شاد و سرزنده باشند. به همین دلیل نیز به هر بهانه‌ای در طول سال جشن‌های متعدد برگزار می‌کردند و خدا را شکر می‌گفتند. یکی از معروف‌ترین جشن‌هایی که در تابستان هر سال و در ایران باستان برگزار می‌شد، مراسم “چله تابستان” بود. مراسم “چله تابستان” در چهلمین روز تابستان هر سال برگزار می‌شود و در آن بلندترین روز سال را جشن می‌گیرند. جشن چله تابستان یا جشن طولانی‌ترین روز سال مصادف با برداشت محصول بوده و مردم برای سپاسگزاری به درگاه خداوند این جشن را برپا می‌کنند.

در این مقاله، ما با معرفی جشن چله تابستان و بررسی تاریخچه، روش‌های برگزاری، مناطق برگزاری و پاسخ به سوالات متداول، سعی داریم که به شما کمک کنیم تا در برتری در جستجوی گوگل در مورد جشن چله تابستان، بیشترین بازدید را داشته باشید.

تاریخچه جشن چله تابستان

جشن چله تابستان یکی از جشن‌های ایران باستان است که دقیقاً در چهلمین روز تابستان یعنی ۱۰ مرداد هر سال برگزار می‌شود. این جشن از مراسم‌های آیینی و جشن‌هایی است که در گذشته در تابستان برگزار می‌شد و در ستایش مقام آب و کشاورزی بود. با توجه به اینکه طبیعت به‌عنوان پایه و اساس ساختار برگزاری جشن‌ها در فصول مختلف سال است و در این روزها بیشتر کشاورزان محصول خود را برداشت می‌کنند، جشن چله تابستان یا جشن طولانی ترین روز سال مصادف با برداشت محصول بوده و مردم برای سپاسگزاری به درگاه خداوند این جشن را برپا می‌کنند.

معمولا روزهای اول تیر و یا روز ۳۱ خرداد (۲۱ژوئن) طولانی‌ترین روز سال در نیم‌کره شمالی زمین است زیرا در این روز خورشید نسبت به روزهای گذشته به اندازه بخشی از ثانیه بیشتر در آسمان باقی خواهد ماند و روز را طولانی تر خواهد کرد. به دلیل اینکه سیاره زمین حول محور خود با درجه ۵/۲۳ در حرکت است طی روزی خاص از سال و با به حداقل رسیدن فاصله منطقه قطبی با خورشید این پدیده که به انقلاب تابستانی نیز شهرت دارد رخ می‌دهد و در برخی از سال‌ها این اتفاق ۳۰ خرداد (۲۰ ژوئن) رخ می‌دهد و در برخی سال‌ها ۳۱ خرداد (۲۱ ژوئن)و یا اول تیر ماه اتفاق می‌افتد.

روش برگزاری جشن چله تابستان

برگزاری جشن چله تابستان در هر منطقه باستانی، با توجه به شرایط زیست محیطی، با تفاوت‌هایایجاد می‌شده است. در برخی مناطق، مانند شمال ایران، این جشن را در کنار ساحل دریا برگزار می‌کنند.

گفتنی است که در جشن چله تابستان، مردم به رقص و پایکوبی می‌پردازند و با لباس‌های محلی و رنگارنگ، این جشن را جشن می‌گیرند.

در این روز، مردم حتی با کوچکترین بهانه، سر و صدای بلندی می‌کنند و به همراه خانواده و دوستانشان، به گذشتن این روز خاص از سال احترام می‌گذارند.

مناطق برگزاری جشن‌چله تابستان

جشن چله تابستان در بسیاری از شهرهای ایران باستان برگزار می‌شد و در حال حاضر نیز در برخی مناطق ایران ادامه دارد. برخی از شهرهایی که همچنان این جشن را برگزار می‌کنند عبارتند از:

– شیراز
– اصفهان
– کرمانشاه
– گرگان
– بندرعباس
– تهران
– مازندران
– گیلان

در این شهرها، برگزاری جشن چله تابستان همچنان به عنوان یکی از رویدادهای مهم و جذاب سالانه به شمار می‌رود و هر ساله گردشگران زیادی را به خود جذب می‌کند.

خراسان یکی از جاهایی است که جشن چله تموز هنوز در آن کم و بیش وجود دارد. در تقویم محلی بیرجند«چله بزرگ» تابستان از اول تیر ماه شروع می‌شود و تا دهم مرداد ماه ادامه می‌یابد و «چله خرد» تابستان از دهم مرداد شروع و تا سی‌ام این ماه ادامه دارد.

شاید بد نیست بدانید که در جنوب خراسان از اول تیر ماه تا دهم مرداد ماه را «چله تموز»، از دهم مرداد ماه تا آخر این ماه را «چله خرد»، از اول دی‌ماه تا دهم بهمن ماه را «چله کلو»، از دهم بهمن ماه تا آخر این ماه را «چله خرد» می‌گویند.

در قدیم روزهای بعد از نوروز را به دو چهل تقسیم می‌کردند چل روز اول که چله معتدل است و چل روز بعد که روزهای گرما است بعد از چله دوم چله تموز شروع می‌شود. که داغ ترین روزهای سال است.

حکم برگزاری مراسم شب یلدا از دیگاه رهبر معظم انقلاب چیست؟

پاسخ به سوالات متداول در مورد جشن‌چله تابستان

– جشن چله تابستان چیست؟

جشن چله تابستان یکی از جشن‌های ایران باستان است که در چهلمین روز تابستان هر سال برگزار می‌شود. این جشن به دلیل برداشت محصولات کشاورزی در فصل تابستان برگزار می‌شود و به عنوان جشن طولانی ترین روز سال نیز شناخته می‌شود.

– تاریخچه‌ی جشن چله تابستان چیست؟

جشن چله تابستان در ایران باستان برگزار می‌شد و در ستایش مقام آب و کشاورزی بود. با توجه به اینکه طبیعت به‌عنوان پایه و اساس ساختار برگزاری جشن‌ها در فصول مختلف سال است و در این روزها بیشتر کشاورزان محصول خود را برداشت می‌کنند، جشن چله تابستان یا جشن طولانی ترین روز سال مصادف با برداشت بود.

امیدواریم از مطلب جشن چله تابستان ۱۴۰۲ لذت برده باشید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا