مذهبی

دهه فاطمیه 1402 از کی شروع میشه؟

ایام فاطمیه به روزهای شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) گفته می‌شود که در این مطلب سایت باغستان نیوز تاریخ دقیق ایام فاطمیه ۱۴۰۲ و دهه اول و دهه دوم ایام فاطمیه 1402 را بررسی خواهیم کرد.

از آنجایی که در روایات شیعه دو تاریخ برای درگذشت فاطمه زهرا وجود دارد، ایّام فاطمیّه یا ایام درگذشت فاطمه زهرا(س) به فاصلهٔ بین این دو تاریخ یعنی ۱۳ جمادی‌الاول تا ۳ جمادی‌الثانی گفته می‌شود.

مراسم ایام فاطمیه جمعاً ۶ روز می‌باشد، ۳ روز در ماه جمادی‌الاول و ۳ روز در ماه جمادی‌الثانی.

فاطمیّه اول از ۱۳ تا ۱۵ جمادی‌الاول است و فاطمیّه دوم از ۳ تا ۵ جمادی‌الثانی می‌باشد که شیعیان به عزاداری برای دختر پیامبر اسلام (ص) می‌پردازند.

تاریخ دقیق دهه فاطمیه اول در تقویم سال ۱۴۰۲

روز دوشنبه ۶ آذر ۱۴۰۲ الی چهارشنبه ۸ آذر ۱۴۰۲

۱۳ جمادی الاول الی چهارشنبه ۱۵ جمادی الاول

۲۷ نوامبر ۲۰۲۳ الی چهارشنبه ۲۹ نوامبر ۲۰۲۳

تاریخ دقیق دهه فاطمیه دوم در تقویم سال 1402

یکشنبه ۲۶ آذر ۱۴۰۲ الی سه شنبه ۲۸ آذر ۱۴۰۲

۳ جمادی الثانی ۱۴۴۵ الی سه شنبه ۵ جمادی الثانی

۱۷ دسامبر ۲۰۲۳ الی سه شنبه ۱۹ دسامبر ۲۰۲۳

فاطمیه اول هیات کجا بریم؟ + برنامه عزاداری شهادت حضرت زهرا (س)

ایام فاطمیه چیست و چند روز است؟

ایام فاطمیه یا دهه فاطمیه، نام روزهایی است که شیعیان به مناسبت شهادت حضرت فاطمه زهرا سلام‌ الله علیها عزاداری می‌کنند. درباره تاریخ شهادت حضرت زهرا (س) روایات مختلف و متضاد است. از چهل روز تا شش ماه بعد از رحلت پیامبر (ص). میان علمای شیعه، دو تاریخ درباره شهادت حضرت فاطمه (س) مشهور و مقبول است: یکی هفتاد و پنج روز بعد از رحلت پیامبر (ص) و دیگری نود و پنج روز.
با توجه به رحلت پیامبر اسلام (ص) در بیست و هشتم صفر، بنا به روایت هفتاد و پنج روز، در مورخه سیزدهم تا پانزدهم جمادی الأوّل، شهادت حضرت زهرا (س) است و این ایام را فاطمیه اوّل می‌ خوانند. اما بنا به روایت نود و پنج روز، شهادت حضرت(س) در سوم تا پنجم جمادی الثانی است و این ایام را فاطمیه دوم می‌ خوانند.
ایام فاطمیه جمعا ۶ روز می باشد، ۳ روز در ماه جمادی الاول و ۳ روز در ماه جمادی الثانی. بنابراین فاطمیه اول از ۱۳ تا ۱۵جمادی الاول است و فاطمیه دوم از سوم تا پنجم جمادی الثانی می باشد. ظاهراً علت اینکه سه روز در هر ماه بعنوان روز شهادت آن حضرت(س) معرفی شده است به این دلیل است که این احتمال وجود دارد که ماههای قمری از رحلت پیامبر (ص) تا شهادت حضرت زهرا (س)،۲۹ روز بوده باشند، حال آنکه در صورت کامل بودن ماههای قبل،روز شهادت ۱۳جمادی الاول و یا سوم جمادی الثانی خواهد بود. چرا که طبق تقویم، حداکثر سه ماه قمری ۲۹ روزه و حداکثر ۴ ماه قمری ۳۰ روزه می توانند پشت سر هم قرار گیرند.
اما در عرف به دهه دوم جمادی الاول از دهم تا بیستم جمادی الاول که بنابر قول ۷۵ روز، شهادت آن بانوی بزرگوار در آن واقع شده است دهه فاطمیه اول و به دهه اول جمادی الثانی از اول تا دهم جمادی الثانی، که طبق قول ۹۵روز، شهادت حضرت زهرا (س) در آن واقع شده است، دهه فاطمیه دوم گفته می شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا