اجتماعی و فرهنگیاخبار مهم و فوری

روز سه شنبه 26 اردیبهشت 1402 به چه مناسبتی تعطیل بود؟

در این بخش از مطالب پایگاه خبری باغستان نیوز درباره چرا روز سه شنبه 26 اردیبهشت 1402 تعطیل است؟ علت تعطیلی و به چه مناسبتی چیست؟ مطلبی را برای شما آورده ایم با ما همراه باشید.

علت تعطیلی روز سه شنبه 26 اردیبهشت 1402 چیست؟

 روز سه شنبه ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۲ به علت شهادت امام جعفر صادق علیه السلام در تقویم ایران به عنوان روز تعطیل رسمی می‌باشد.

تاریخ دقیق شهادت امام جعفر صادق (ع) در سال ۱۴۰۲

شهادت امام جعفر صادق (ع) در تقویم شمسی برابر است با : روز سه شنبه ۲۶ اردیبهشت سال ۱۴۰۲

تاریخ دقیق شهادت امام جعفرصادق علیه السلام  در تقویم قمری برابر است با : روز سه شنبه ۲۵ شوال سال ۱۴۴۴

شهادت امام جعفر صادق (ع) در تقویم میلادی برابر است با : روز سه شنبه ۱۶ می سال ۲۰۲۳

شهادت امام جعفر صادق (ع)

امام صادق علیه السلام درسال 148 قمری به دست عوامل منصور دوانقی مسموم شد و بر اثر آن، به شهادت رسید.
به گزارش “خبردنا”،حضرت‌ امام‌ جعفر صادق‌ (ع) رییس‌ مذهب‌ جعفری‌ (شیعه‌) در روز 17 ربیع‌‌الاول‌ سال‌ 83 هجری‌ چشم‌ به‌ جهان‌ گشود. پدرش‌ امام‌ محمد باقر (ع‌) و مادرش‌ “ام‌ فروه‌” دختر قاسم‌ بن‌ محمد بن‌ ابی‌ بکر است.
کنیه‌ آن‌ حضرت‌ “ابو عبدالله‌” و لقبش‌ “صادق‌” است‌.
حضرت‌ صادق‌ تا سن‌ 12 سالگی‌ معاصر جد گرامی‌اش‌ حضرت‌ امام سجاد(ع) بود.
بنابراین‌ صرف‌ نظر از جنبه‌ الهی‌ و افاضات‌ رحمانی‌ که‌ هر امامی‌ آن‌ را داراست، بهره‌مندی‌ از محضر پدر و جد بزرگوار موجب‌ شد که‌ آن‌ حضرت‌ با استعداد ذاتی‌ و شم‌ علمی‌ و ذکاوت‌ بسیار، به‌ حد کمال‌ علم‌ و ادب‌ برسد و در عصر خود بزرگ‌ترین‌ قهرمان‌ علم‌ و دانش‌ شود.
پس‌ از درگذشت‌ پدر بزرگوارش‌ و در مدت 34 سال “مکتب‌ جعفری‌” را پایه‌ریزی‌ فرمود و موجب‌ بازسازی‌ و زنده‌ نگهداشتن‌ شریعت‌ محمدی‌ (ص‌) شد.
زندگی‌ پر بار امام‌ جعفر صادق‌ (ع‌) مصادف‌ بود با خلافت‌ پنج‌ نفر از بنی‌ امیه‌ (هشام‌ بن‌ عبدالملک‌ – ولید بن‌ یزید – یزید بن‌ ولید – ابراهیم‌ بن‌ ولید – مروان‌ حمار) که‌ هر یک‌ به‌ نحوی‌ موجب‌ات تالم‌ و تاثر و کدورت‌ روح‌ بلند امام‌ معصوم‌ (ع‌) را فراهم‌ می‌کرده‌اند و دو نفر از خلفای‌ عباسی‌ (سفاح‌ و منصور) نیز در زمان‌ امام‌ (ع‌) مسند خلافت‌ را تصاحب‌ کردند و نشان‌ دادند که‌ در بیداد و ستم‌ بر امویان‌ پیشی‌ گرفته‌اند؛ چنانکه‌ امام‌ صادق‌ (ع‌) در 10 سال‌ آخر عمر شریفش‌ در ناامنی‌ و ناراحتی‌ بیشتری‌ به سر می‌برد.
در میان امامان معصوم (ع) برای هیچ‌کدام همانند امام صادق (ع) فرصت و شرایط مساعدی پیش نیامد تا بتوانند در سطح وسیع به انقلاب فرهنگی بپردازند و با تشریح فرهنگ غنی و پرمایه اسلام، بر گسترش این دین آسمانی بیفزایند ولی برای امام صادق (ع) این فرصت، در گیر و دار کشمکش‌ها و رو در رویی بنی‌امیه و بنی‌عباس و جنگ قدرت به دست آمد.
آن بزرگمرد علم و عمل از این فرصت استفاده کامل کرد و اسلام و فقه آن را از دیدگاه ائمه اهل بیت (ع) معرفی کرد و با تربیت شاگردان بسیار و برجسته، حیات تازه‌ای به اسلام و مسلمین بخشید و فرهنگ ناب تشیع را که از متن اسلام محمدی و علوی نشات گرفته بود به جهانیان عرضه کرد.
امام صادق (ع) به عنوان رییس مذهب جعفری حوزه علمیه اسلامی در سطح عمیق و وسیع تشکیل داده بود و علوم اسلامی را تدریس می‌کرد.
در این حوزه، چهار هزار نفر به فراگیری علوم آل محمد (ص) می‌پرداختند و حضرت در این زمان، اسلام اصیل را از زیر حجاب تیره و تار اسلام بنی‌امیه و بنی‌عباس آشکار می‌ساخت.
حضرت‌ صادق‌ (ع‌) بر اثر توطئه‌های‌ منصور عباسی‌ در سال‌ 148 هجری‌ به شهادت رسید.
پس‌ از حضرت‌ صادق‌ (ع‌) مقام‌ امامت‌ بنا به‌ امر خدا به‌ امام‌ موسی‌ کاظ‌م‌ (ع‌) منتقل‌ شد.

باغستان نیوز در شبکه های اجتماعی داخلی

لینک کوتاه این مطلب: https://baghestannews.ir/?p=28587

(برای کپی کردن، روی لینک کلیک کنید)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا