اقتصادیاخبار مهم و فوری

علت ریزش شدید بورس امروز دوشنبه 26 تیر 1402 چه بود؟

در این بخش از مطالب پایگاه خبری باغستان نیوز درباره علت ریزش شدید بورس امروز دوشنبه 26 تیر 1402 مشخص شد مطلبی را برای شما آورده ایم با ما همراه باشید.

دلیل ریزش بورس امروز دوشنبه ۲۶ تیر ۱۴۰۲ چیست؟

 

دلیل منفی امروز بازار سهام مشخص شد

در حالی که منفی امروز بازار سهام بار دیگر علامت سوالهای بزرگی برای سرمایه گذاران بورس ایجاد کرده بود که اکنون وب سایت رسمی انجمن فولاد خبر از افزایش تعرفه صادرات محصولات معدنی ، فلزی و پتروشیمی خبر داد.

در این لیست کاتد مس ، اوره و متانول هم در کنار دیگر محصولات مثل گندله  آهن اسفنجی مشمول افزایش عوارض صادراتی قرار گرفته اند

چیزی که مشخصه، با نزدیک شدن به ماه‌های محرم و صفر، بازارها همگی  به پیشواز رکود رفته اند(این اتفاق به صورت سنتی هر ساله رخ می‌دهد). دلار بعد از ۱۵ درصد کاهش قیمت، حوالی ۴۹ فعلا تثبیت شده است، آمارهای مسکن حاکی از رکود سنگین در این بازار می باشد، سکه تمام بهار آزادی بعد از ۲۱ درصد کاهش قیمت، حوالی ۲۸ میلیون تومان تثبیت شده است. خودرو هم حدود ۲۰ درصد کاهش قیمت داشته است.

بیشتر بخوانید:

عرضه اولیه فصبا چقدر نقدینگی می خواهد؟ مقدار نقدینگی لازم برای خرید این سهم

  از طرفی رشد نقدینگی کم شده، تورم ماهانه در کانال هدف‌گذاری شده بانک مرکزی حرکت می‌کنه و انتظارات تورمی به شدت کاهش پیدا کرده. در چنین شرایطی بورس هم مطابق سایر بازارها، حدود ۱۸ درصد اصلاح کرده. بنابراین اگر چشم انداز بازارهای موازی کاهشی و تثبیتی است، ما نمی‌تونیم از بورس انتظار حرکت شارپی صعودی داشته باشیم(اون هم بازاری که عمده رشدش در این سالها به خاطر رشد دلار و تورم بوده)، کما اینکه انتظار نزول قابل توجه هم نداریم. بورس هم مثل سایر بازارها در فضای تثبیت حوالی مقادیر فعلی پرسه خواهد زد. از لحاظ تکنیکالی هم شاخص با چندین ناحیه مقاومتی با اهمیت درگیره که با توجه به شرایط پیش گفته از دید من انرژی لازم برای عبور از اونها رو در مقطع فعلی نداره.

ریزش سنگین و غیرمنتظره دوباره بورس

 شاخص کل بازار سهام در سومین روز کاری هفته با ریزشی ۶۵ هزار واحدی از کانال دو میلیون واحدی عقب نشست و در ارتفاع ۱ میلیون و ۹۵۶ هزار واحد ایستاد.

به گزارش باغستان نیوز به نقل از خبرگزاری تسنیم، بازار سهام سومین روز کاری هفته را همانند روزهای گذشته با فشار عرضه شدید آغاز کرد و رفته رفته بر فشار فروش و عرضه های بازار افزوده شد، البته در انتهای بازار اکثر صف های فروش جمع شد و شاهد تحرکات مثبتی در برخی از سهام شاخص ساز بودیم.

بنابراین در پایان معاملات امروز شاخص کل بورس اوراق بهادار با ریزشی 65 هزار واحدی  به 1 میلیون و 956 هزار واحد رسید.  همچنین شاخص کل هم‌وزن نیز با ریزشی 21 هزار واحدی به ارتفاع 687 هزار واحدی رسید.

گفتنی است سه نماد «فارس»، «فولاد» و «فملی» بیشترین تأثیر در شاخص کل بورس و سه نماد «آریا»، «وسپهر» و «کگهر» بیشترین تأثیر را در شاخص فرابورس داشته‌اند، همچنین سه نماد «شهر»، «وبملت» و «شستا» سه نماد پرتراکنش بازار بورس و سه نماد «نیان»، «کتوسعه» و «دی» سه نماد پرتراکنش در بازار فرابورس در روز جاری بودند.

لازم به ذکر است که ارزش معاملات خُرد در بازار امروز مورخ 26 تیر ماه 1402، مبلغ 6 هزار میلیارد  600 میلیون تومان بود. گفتنی است حقیقی‌ها در روز جاری حدود 1150 میلیارد تومان از بازار سهام خارج کردند.

در بازار امروز 76 نماد در محدوده مثبت و 318 نماد در محدوده منفی و در بازار فرابورس 128 نماد در محدوده مثبت و 250 نماد در محدوده منفی معامله شدند.

توصیه های دکتر علی رئوفی، مدرس و تحلیلگر

🔸اما توصیه من اینه که:

🔹شاید شهریور با توجه به رکود بازارها به دلایل ذکر شده تا شهریور ماه، انتقال بخشی از پول سرمایه‌گذاری شده در بازارهای مختلف به صندوق درآمد ثابت کاملا تصمیم منطقی هست.

🔸بورس تا شاخص کل ۲ میلیون و ۲۵۰ هزار را پس نگیرد و حجم معاملات بالای ۱۰ همت نرود برای ورود پول جدید مناسب نیست.

🔹مسکن مصرفی اگر متقاضی مسکن مصرفی هستید تا قبل از شهریور اقدام کنید. چون کسی که در این بازار فروشنده است قطعا پول لازمه و میشه تخفیف خوبی در معامله دریافت کرد کما اینکه هزینه‌های خرید اوراق برای وام (تسه) هم خیلی کاهش پیدا کرده و مناسب است. من فکر می‌کنم شهریور ماه هم تخفیف‌ها به شدت کم می‌شود و هم هزینه وام افزایش پیدا می‌کند.

🔸خودرو همچنان در شرایط رکود عمیق قرار میگیره. هر چند من به واردات خودرو در تیراژ بالا چندان خوشبین نیستم اما به دلیل حبابی که پیش از این هم داشت و کاهش شکاف بین قیمت کارخانه و بازار و… انتظار نداریم فعلا افزایشی از خودش نشون بده.

🔹طلا، سکه، دلار هم همین حوالی پرسه خواهند زد. یعنی دلار در محدوده ۴۸۵۰۰ تا ۵۰۵۰۰ و طلا هم متناسب با نرخ دلار نوسان اندکی داشته باشه.

🔸همه این تحلیل‌ها تا زمانی درسته که یه تغییر اساسی رخ ندهد. مثلا اگه دولت تا قبل از شهریور ماه اقدام به افزایش نرخ بنزین کنه، همه این تحلیل‌ها باید عوض بشه. یا هر عامل دیگه که نظم رکودی فعلی رو به هم بزنه.

🔹دکتر علی رئوفی، مدرس و تحلیلگر

🔻یکشنبه 25 تیر 1402

لینک کوتاه این مطلب: https://baghestannews.ir/?p=34928

(برای کپی کردن، روی لینک کلیک کنید)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا